Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta tésztájához:

  • 3 nagyobb tojás
  • 1 púpos kk só
  • 12 jó púpos ek liszt
  • 4,8 dl tej
  • 0,5 dl olaj

Töltelékhez:

  • 5 nagy kelkáposzta levél
  • 10 vékony szelet sonka
  • 10 vékony szelet sajt

Panírozáshoz:

  • 3 kisebb tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk.

A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.

A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.

A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.

Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.

Tipp:

Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.