Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- egy nagy csipet őrölt fehér bors
- 4-5 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Húsos-zöldséges töltelék:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 fej lilahagyma
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg gouda sajt
- 4 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 2 tk ételízesítő
- 5 dkg vaj
- 2 ek olaj
Tejfölös öntet:
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- egy csipet őrölt fehér bors
- kisebb csokor snidling
- 10 dkg sajt a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is.
A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra.
A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék.
A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig.
Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki.
A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.
A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.
A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.
Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »