Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsintatorta recept

Hortobágyi palacsintatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • fél liter szódavíz
    • csipet só
    • 5 dkg vaj
    • 12,5 dkg (rizs)liszt
    • (2 dkg gluténpótló)
    • 2,5 dkg tojáspótló vagy 1 tojás

    A töltelékhez:

    • 400 g csirkemell filé
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 50 g füstölt szalonna
    • 1 kk Erős Pista
    • 3 dl tejföl

    A tálaláshoz:

    • tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. A palacsinta sütőt előmelegítjük és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.

    A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.

    Egyesével kisütjük a palcsintákat.

    A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

    A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.

    Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

    Megkenjük vele a palacsintákat és tortaszerűen összerakjuk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve érdemes 10 percet pihentetni, ezt követően szépen szeletelhető. 6 “rendes”, nagy szelet lett belőle!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek