Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800 g csirkehús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió, chili ízlés szerint só
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1 ek zsír
    • 12 db sós palacsinta
    • 2 ek darabolt paradicsom
    • 1/2 kaliforniai paprika
    • 1 zöldségleves kocka
    • forró víz, hogy ellepje

    Elkészítése:

    A meghámozott és felaprított hagymákat a zsíron megpirítjuk, majd sózzuk kissé. Tegyük bele a felaprított húst és hagyjuk kifehéredni, közben pedig kevergessük.

    Tegyük bele a pirospaprikát, majd forgassuk össze 1-2 perc alatt. Öntsük fel forró vízzel, tegyük bele a paradicsomot, kaliforniai paprikát, fűszereket és a leveskockát.

    Főzzük puhára, de a leve bő legyen, mert ezt be fogjuk habarni és leturmixoljuk a végén.

    A kihűlt pörköltből a húsokat szedjük ki és szabadítsuk meg a csontoktól, inaktól, porcoktól. Daraboljuk össze, de csak szépen, nem kell trancsírozni.

    Süssük ki a normál palacsintákat.

    A pörkölt levét habarjuk be egy kanál liszttel és tejföllel. Töltsük meg a palacsintákat és öntsük rá a turmixolt szószt. Tegyük sütőbe, hogy átmelegedjen.

    Tejföllel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá