Hortobágyi palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g csirkehús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió, chili ízlés szerint só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek zsír
- 12 db sós palacsinta
- 2 ek darabolt paradicsom
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 zöldségleves kocka
- forró víz, hogy ellepje
Elkészítése:
A meghámozott és felaprított hagymákat a zsíron megpirítjuk, majd sózzuk kissé. Tegyük bele a felaprított húst és hagyjuk kifehéredni, közben pedig kevergessük.
Tegyük bele a pirospaprikát, majd forgassuk össze 1-2 perc alatt. Öntsük fel forró vízzel, tegyük bele a paradicsomot, kaliforniai paprikát, fűszereket és a leveskockát.
Főzzük puhára, de a leve bő legyen, mert ezt be fogjuk habarni és leturmixoljuk a végén.
A kihűlt pörköltből a húsokat szedjük ki és szabadítsuk meg a csontoktól, inaktól, porcoktól. Daraboljuk össze, de csak szépen, nem kell trancsírozni.
Süssük ki a normál palacsintákat.
A pörkölt levét habarjuk be egy kanál liszttel és tejföllel. Töltsük meg a palacsintákat és öntsük rá a turmixolt szószt. Tegyük sütőbe, hogy átmelegedjen.
Tejföllel tálaljuk.