Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlóival töltött palacsinta recept

Somlóival töltött palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl szódavíz
    • csipet só

    Piskótához (egy 20*35 cm-es tepsihez):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek finomliszt
    • csipet sütőpor

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 8 ek kristálycukor
    • 4 ek darált dió

    Sziruphoz:

    • 2 dl víz
    • 0,5 dl rum vagy rumaroma
    • 4 ek kristálycukor
    • 10 dkg mazsola

    Csokoládé öntethez:

    • 4 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek vaj
    • 0,5 liter tej
    • 2 dkg csokoládés pudingpor
    • 4 ek kristálycukor
    • 0,5 dl rum vagy rumaroma

    Díszítéshez:

    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a masszát és a szokásos módon kisütjük.

    A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd sütőpapíros tepsibe simítjuk.

    180 fokos sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, akkor vízszintesen és függőlegesen is félbevágjuk, így lesz 4 lapunk.

    A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd leszűrjük. A levet felfogjuk, a mazsolát alaposan lecsepegtetjük.

    Egy nagyobb edénybe összeállítjuk a somlóit: alulra kerül egy piskótalap, meglocsoljuk sziruppal, pudingot kenünk rá, majd diót és mazsolát szórunk rá. Ezt ismételjük meg mind a négy rétegben.

    A csokimártáshoz a tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot és a pudingport. Ha sűrűsödni kezd a mártás, akkor a vajat is beledolgozzuk.

    A somlóit a palacsintákba töltjük és négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a mártással és tejszínhabbal díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá