Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos gubával töltött palacsinta recept

Mákos gubával töltött palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 2 ek olaj
    • kb 3 dl tej
    • kb 2-3 dl szóda
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mákos gubához:

    • 4 szikkadt kifli
    • 10 dkg darált mák
    • 2-3 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 dl langyos tej

    Sodóhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tejszín
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg vaníliás cukor
    • 1 tk vaníliaaroma

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát csomómentesre. A szódát és a tejet apránként adjuk hozzá, a liszt minőségétől függően, mert nem biztos hogy mind kell, vagy lehet kicsit több kell belőle.

    A palacsintasütőben kevés olajat melegítünk, majd a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.

    A sodóhoz jól kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és hozzáadjuk a vaníliát, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. Nekünk ezzel az anyaghányaddal eléggé híg lett. Ha szeretnénk kicsit sűrűbb sodót, akkor csak 2-2 dl tejet és tejszínt használjunk. Időnként átkeverve hűtjük.

    A kifliket felkarikázzuk. Ha nem elég szikkadt, akkor tegyük be a sütőbe 30-40 fokra kb 30 percre. Így garanáltan megszikkad.

    A kifliket tegyük egy tálba és adjuk hozzá a kétféle cukrot és a mákot. A tejet kisebb adagokban öntsük rá és alaposan keverjük össze az egészet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a guba ne legyen száraz.

    Egy sorban tegyünk a palacsintára kevés mákos gubát, majd kanalazzunk rá a sodóból. A két szélét kissé felhajtjuk, majd feltekerjük.

    Amint feltekertük az összeset, akkor a maradék sodóval tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá