Mákos gubával töltött palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • kb 3 dl tej
  • kb 2-3 dl szóda
  • 1 tojás

Mákos gubához:

  • 4 szikkadt kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 dl langyos tej

Sodóhoz:

  • 4 tojássárgája
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát csomómentesre. A szódát és a tejet apránként adjuk hozzá, a liszt minőségétől függően, mert nem biztos hogy mind kell, vagy lehet kicsit több kell belőle.

A palacsintasütőben kevés olajat melegítünk, majd a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.

A sodóhoz jól kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és hozzáadjuk a vaníliát, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. Nekünk ezzel az anyaghányaddal eléggé híg lett. Ha szeretnénk kicsit sűrűbb sodót, akkor csak 2-2 dl tejet és tejszínt használjunk. Időnként átkeverve hűtjük.

A kifliket felkarikázzuk. Ha nem elég szikkadt, akkor tegyük be a sütőbe 30-40 fokra kb 30 percre. Így garanáltan megszikkad.

A kifliket tegyük egy tálba és adjuk hozzá a kétféle cukrot és a mákot. A tejet kisebb adagokban öntsük rá és alaposan keverjük össze az egészet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a guba ne legyen száraz.

Egy sorban tegyünk a palacsintára kevés mákos gubát, majd kanalazzunk rá a sodóból. A két szélét kissé felhajtjuk, majd feltekerjük.

Amint feltekertük az összeset, akkor a maradék sodóval tálaljuk.