Hortobágyi palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

  • 800 g csirkehús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió, chili ízlés szerint só
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek zsír
  • 12 db sós palacsinta
  • 2 ek darabolt paradicsom
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 zöldségleves kocka
  • forró víz, hogy ellepje

Elkészítése:

A meghámozott és felaprított hagymákat a zsíron megpirítjuk, majd sózzuk kissé. Tegyük bele a felaprított húst és hagyjuk kifehéredni, közben pedig kevergessük.

Tegyük bele a pirospaprikát, majd forgassuk össze 1-2 perc alatt. Öntsük fel forró vízzel, tegyük bele a paradicsomot, kaliforniai paprikát, fűszereket és a leveskockát.

Főzzük puhára, de a leve bő legyen, mert ezt be fogjuk habarni és leturmixoljuk a végén.

A kihűlt pörköltből a húsokat szedjük ki és szabadítsuk meg a csontoktól, inaktól, porcoktól. Daraboljuk össze, de csak szépen, nem kell trancsírozni.

Süssük ki a normál palacsintákat.

A pörkölt levét habarjuk be egy kanál liszttel és tejföllel. Töltsük meg a palacsintákat és öntsük rá a turmixolt szószt. Tegyük sütőbe, hogy átmelegedjen.

Tejföllel tálaljuk.