Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény recept

Túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • egy csipet só
    • egy teáskanál kristálycukor
    • 1-2 ek tejföl
    • 25 dkg vaj
    • 2 tojás

    Tetejére:

    • fél csomag őrölt fahéj
    • 2 evőkanál kristálycukor

    Túrókrém:

    • 75 dkg túró
    • 2 tojás
    • 1 csg.vaníliás cukor
    • 10 dkg mazsola
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 3 evőkanál kristálycukor

    Továbbá:

    • zsír és liszt a tepsi kikenéséhez
    • egy nagy gáztepsi (kb 30*40 cm)

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés kristálycukorral. A finomlisztbe belemorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt és végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt is.

    Összedolgozzuk a tésztát, cipót formálunk belőle, majd letakart tálban 1 órát meleg helyen kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófájra feltekerjük és beleterítjük a kizsírozott és kilisztezett tepsibe.

    Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a vaníliás cukrot, ízlés szerint kristálycukrot, reszelünk bele citromhéjat és egy pici citromlevet is facsarhatunk bele. Óvatosan keverjük össze.

    A túrókrémet rásimítjuk a lapra. Végül megszórjük fahéjas kristálycukorral a tútókrém tetejét rácsos alakzatban.

    Előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük, közepes hőfokon.

    Tipp:

    Anyukám receptje, nálunk elmaradhatatlan húsvétkor és karácsonykor!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek