Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Túrókrém:
Továbbá:
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés kristálycukorral. A finomlisztbe belemorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt és végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt is.
Összedolgozzuk a tésztát, cipót formálunk belőle, majd letakart tálban 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófájra feltekerjük és beleterítjük a kizsírozott és kilisztezett tepsibe.
Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a vaníliás cukrot, ízlés szerint kristálycukrot, reszelünk bele citromhéjat és egy pici citromlevet is facsarhatunk bele. Óvatosan keverjük össze.
A túrókrémet rásimítjuk a lapra. Végül megszórjük fahéjas kristálycukorral a tútókrém tetejét rácsos alakzatban.
Előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük, közepes hőfokon.
Anyukám receptje, nálunk elmaradhatatlan húsvétkor és karácsonykor!