Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kalács és sonkás kifli recept

Túrós kalács és sonkás kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 cs szárított élesztő
    • 1/2 dl olaj
    • 3 dl tej
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor

    Sós töltelékhez:

    • 2 ek liszt
    • 2 ek vaj
    • 2 dl tej
    • csipet só
    • 100 g natúr, tömlős sajt
    • 30 dkg felkockázott csirkemellsonka
    • 1 tv paprika kockára vágva
    • 1 szál újhagyma a zöldjével együtt
    • 10 dkg reszelt sajt

    Édes töltelékhez:

    • 40 dkg túró
    • 15-20 dkg eritrit vagy cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek étkezési búzadara

    Elkészítése:

    A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból, nem kell az élesztőt felfuttatni.

    Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket.

    A túrós töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, majd villával alaposan összekeverjük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk.

    Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk és az egyik felét 45 fokos szögben bevagdossuk, a másik oldalára kenjük a tölteléket és feltekrejük, mint a bejglit.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kelesztjük 30 percet.

    Közben elkészítjük a sós tölteléket. A vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sózzuk és sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a tömlős sajtot is.

    A maradék tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a sajtos krémmel, majd 9 cikkre vágjuk. A szeletekre egyenként rászórjuk a sonkát, paprikát, hagymát, sajtot, majd feltekerjük a szélesebb részétől és kifli alakúra hajlítjuk.

    Egy másik, sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket és kelesztjük.

    Közben a sütőt hőlégkeveréssel 170 fokra előmelegítjük. Amikor bemelegedett, akkor mindkét tepsit betesszük és kb 30-35 perc alatt világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá