Totus-meggyes pite recept
Hozzávalók egy kicsi tepsihez (kb 20*30 cm):
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg eritrit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg totu (krémes állagúra keverve)
- 1 nagy csipet só
- 1/3 csomag sütőpor
- + 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
A töltelékhez:
- 85 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
- 45 dkg meggy
- 15 dkg eritrit
- 2 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
- 7 dkg búzadara
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük.
A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totukrémet és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta. Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk
A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket egyenletesen és terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.
Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a pitét. 180 °C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően ez kb 30-35 perc. Kihűlve szeletelhetjük.