Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös-mákos, túrós tiroli rétes recept

Tökös-mákos, túrós tiroli rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A lekenéshez:

    • olvasztott zsír

    A tökös, mákos töltelékhez:

    • ½ kg mirelit, gyalult tök
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
    • 3 púpozott ek tejföl
    • 1 vaníliás cukor

    A túrós töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 1 dl tejföl
    • 5 dkg mazsola
    • 1 citrom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara

    A rétes rudak lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.

    Egyenként téglalapra, vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük olvasztott zsírral.

    Feltekerjük a rövidebb felénél kezdve, mint a bejglit.

    Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen.

    Másnap használtam fel.

    A tésztába se só, se cukor nem kell.

    A töltelékeket elkészítjük. A hozzávalókat összekeverjük.

    Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.

    Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.

    Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A tetejét egy nagyobb tűvel megbökjük több helyen ,hogy a gőz távozhasson süléskor.

    Felvert tojással lekenjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük kb 35-40 perc alatt.

    Tipp:

    Házi vajas, leves tésztát készítettem, de készíthető bolti vajas tésztából is.

    Ez a tészta felhasználható bármely édes vagy sós süteményekhez.

    Nagyon szép leveles tészta, ami gyorsan elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá