Tökkalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tökpürét, az olvasztott vajat és a tejet.
Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Egy kb 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Ha a tészta megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és egyesével kigömbölyítjük, ezután a tésztagombócokat tenyérrel 10 cm-es körré lapítjuk és elhelyezzük a formában a fázisfotón látható módon, lekenve olvasztott vajjal a korongokat.
Kb 30 percig kelesztjük, majd a tésztát lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk jégcukorral.
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










