Tökkalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tökpürét, az olvasztott vajat és a tejet.
Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Egy kb 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Ha a tészta megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és egyesével kigömbölyítjük, ezután a tésztagombócokat tenyérrel 10 cm-es körré lapítjuk és elhelyezzük a formában a fázisfotón látható módon, lekenve olvasztott vajjal a korongokat.
Kb 30 percig kelesztjük, majd a tésztát lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk jégcukorral.
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »