Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökkalács recept

Tökkalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 kk só
    • 20 dkg sütőtökpüré
    • kb 1,5 dl langyos tej

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg olvasztott vaj a kenéshez
    • jégcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tökpürét, az olvasztott vajat és a tejet.

    Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    Egy kb 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

    Ha a tészta megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és egyesével kigömbölyítjük, ezután a tésztagombócokat tenyérrel 10 cm-es körré lapítjuk és elhelyezzük a formában a fázisfotón látható módon, lekenve olvasztott vajjal a korongokat.

    Kb 30 percig kelesztjük, majd a tésztát lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk jégcukorral.

    Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá