Tökkalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót és a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tökpürét, az olvasztott vajat és a tejet.
Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Egy kb 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Ha a tészta megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és egyesével kigömbölyítjük, ezután a tésztagombócokat tenyérrel 10 cm-es körré lapítjuk és elhelyezzük a formában a fázisfotón látható módon, lekenve olvasztott vajjal a korongokat.
Kb 30 percig kelesztjük, majd a tésztát lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk jégcukorral.
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »