Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösáfonyás briós recept

Vörösáfonyás briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Előtészta:

    • 10 dkg búzaliszt
    • 1 dl langyos víz
    • 0,5 cs szárított élesztő
    • 1 tk cukor

    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 18 dkg jó minőségű, puha vaj
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 marék aszalt vörösáfonya

    Elkészítése:

    Az előtészta hozzávalóit keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni legalább 5 órát szobahőmérsékleten.

    A tészta hozzávalóit és az előtésztát tegyük a robotgép üstjébe és dolgozzuk össze kb 10 percen keresztül. Ezután a tésztát enyhén olajozott felületen dagasszuk kb 5 percig.

    Ezután tegyük étolajjal kikent kelesztő tálba és kelesszük 45 percet meleg helyen.

    A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőle briósokat.

    Előmelegített 190 fokos sütőben 28-30 perc alatt süssük készre.

    Tipp:

    Más aszalt gyümölcsökkel, dióval és mákkal is gazdagíthatjuk a tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá