Vörösáfonyás briós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Előtészta:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 1 dl langyos víz
  • 0,5 cs szárított élesztő
  • 1 tk cukor

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 18 dkg jó minőségű, puha vaj
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 marék aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

Az előtészta hozzávalóit keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni legalább 5 órát szobahőmérsékleten.

A tészta hozzávalóit és az előtésztát tegyük a robotgép üstjébe és dolgozzuk össze kb 10 percen keresztül. Ezután a tésztát enyhén olajozott felületen dagasszuk kb 5 percig.

Ezután tegyük étolajjal kikent kelesztő tálba és kelesszük 45 percet meleg helyen.

A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőle briósokat.

Előmelegített 190 fokos sütőben 28-30 perc alatt süssük készre.

Tipp:

Más aszalt gyümölcsökkel, dióval és mákkal is gazdagíthatjuk a tésztát.