Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőttes almás pite recept

Szőttes almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 3 evőkanál cukor
    • 20 dkg vaj vagy 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • 3 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.

    A tésztához az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.

    Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk.

    Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.

    Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.

    Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.

    180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb 30 perc alatt.

    Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.

    A galériában láthattok képet a formázásról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá