Szőttes almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg vaj vagy 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
A tésztához az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk.
Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.
Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.
Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb 30 perc alatt.
Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
A galériában láthattok képet a formázásról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »