Szőttes almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg vaj vagy 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
A tésztához az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk.
Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.
Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.
Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb 30 perc alatt.
Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
A galériában láthattok képet a formázásról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









