Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
A tésztához az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk.
Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.
Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.
Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb 30 perc alatt.
Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
A galériában láthattok képet a formázásról.