Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos farsangi fánk recept

Szalagos farsangi fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • fél dl rum
    • 3 dl tej
    • 3,5 dkg élesztő
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 1 narancs reszelt héja (elhagyható)

    Elkészítése:

    A finomlisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezünk, beleszórjuk a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és langyos tejjel felöntjük. Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát kiborítjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral. A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk. A megkelt fánkokra középen ujjunkkal mélyedést fúrunk.

    Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét.

    A megsült fánkokat papírszalvétával letakart tányérra vagy tálra helyezzük, hogy felitassuk a forró zsiradékot. A rumnak köszönhetően nem szív magába sok olajat.

    A megsült fánkok közepébe teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Tipp:

    Ez a recept eredetileg egy kedves ismerősömtől, Fehérváry Saroltától ered.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá