Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi szalagos fánk recept

Farsangi szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 dkg só
    • 75 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 4 dkg vaníliás cukor
    • 10 dkg langyos, olvasztott vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5,5 dl tej
    • 3 cl rum

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.

    A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, rumot, liszteket és jól kidolgozzuk.

    Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Utána lisztezett deszkára borítjuk, jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.

    Egy lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra.

    A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

    Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük.

    Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá