Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így készül a tökéletes szalagos fánk recept

Így készül a tökéletes szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 ek porcukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek pálinka
    • csipet só
    • 7,5 dkg olvasztott vaj
    • 2,5-3 dl tej

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

    Egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pálinkát, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni a tésztát.

    Közben annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

    A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a tésztába beledolgozzuk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

    Konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kiborítjuk egy nyújtódeszkára, kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

    A kiszagatott fánkokat letakarva még 20 percig pihentetjük.

    Közben kb 1 liter olajat felforrósítunk. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, majd a lyukkal lefelé beletesszük az olajba és fedővel letakarjuk.

    Mikor szép pirosak a fánkok, akkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük pirosra a másik oldalukat.

    Papírtörlőre szedjük, majd még melegen tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá