Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-csokis szalagos fánk recept

Vaníliás-csokis szalagos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g liszt
    • 1 nagyobb csipet só
    • 1,5 evőkanál cukor
    • 3,5 g instant élesztő
    • 1 dl meleg (nem langyos) tej
    • 15 g vaj (olvasztva)
    • 1 “L”-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 db “M”-es

    Krém:​

    • 400 ml tej
    • 3 “L”-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 4 db “M”-es
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 100 g cukor
    • ízlés szerint vanília kivonat vagy őrölt vanília
    • 1,5 evőkanál vaj
    • 1,5 evőkanál mogyorókrém (ha csokisat szeretnénk)

    Sütéshez:​​

    • 0,5 liter étolaj

    Elkészítése:

    Először a krémmel kezdjük a vaj és a mogyorókrém kivételével. Mindent egy lábasba teszünk, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, még 1-2-őt keverjünk rajta, majd tegyük át egy másik edénybe és hagyjuk lehűlni.

    A tésztához elsőnek a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az egészet és tovább dagasztjuk még pár percig. Én kézzel dolgoztam, nem volt nehezebb és csak pár percet vett igénybe.

    Lefedve 40 percig kelesztjük.

    Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra a tésztát és fánkszaggatóval vagy pohárral kb 8 cm-es korongokat szaggatunk.

    Zsírpapírra vagy szilikonos lapra tesszük, majd további 30-35 percig kelesztjük. Olajat hevítünk és kisütjük a fánkokat.

    Arra figyeljünk, hogy csak gyöngyözzön az olaj, közepesnél kisebb erősségű fokozaton vagy lángon süssük. Mivel hamar megsül, nehogy megégjen.

    Hagyjuk hűlni, közben a kétféle krémet elkészítjük. Ehhez az elkészült krémhez teszünk vajat, robotgéppel eldolgozzuk, majd kétfelé vesszük. Az egyikhez adunk mogyorókrémet, eldolgozzuk ezt is géppel.

    Habzsákba töltjük a krémeket. A kihűlt fánkokat éles késsel félbevágjuk, majd megtöltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá