Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 1 liter olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.

    Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát.

    Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.

    Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.

    Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük.

    Közben olajat melegítünk egy magasabb falú edényben, majd a fánkokat megsütjük benne.

    Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól leitatjuk róla az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.

    Porcukorral megszórjuk. Én most fehér csokoládéval és tejcsokoládéval díszítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá