Szalagos fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.

Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát.

Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.

Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük.

Közben olajat melegítünk egy magasabb falú edényben, majd a fánkokat megsütjük benne.

Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól leitatjuk róla az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.

Porcukorral megszórjuk. Én most fehér csokoládéval és tejcsokoládéval díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!