Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtök pite recept

Sütőtök pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek nádcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olaj
    • 10 dkg étcsoki
    • 10 dkg darált keksz (lehetőleg kakaós)

    A töltelékhez:

    • 1 közepes méretű sütőtök
    • olaj
    • fahéj
    • 25 dkg mascarpone
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek nádcukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk kevés (olíva)olajjal és megszórjuk a fahéjjal (érdemes kipróbálni a készen kapható mézeskalács fűszerkeveréket is, isteni illatot ad, miközben sül).

    Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd miután kihűlt, botmixerrel pürésítjük.

    A pite tésztájához a lisztbe elkeverjük a vajat, cukrot, tojást. Jól összedolgozuk, majd hűtőbe tesszük legalább 20 percre.

    A második, kekszes réteget is elkészítjük. Az étcsokoládét kevés olajjal vízgőz fölött kiolvasztjuk, majd hozzákeverjük a darált kekszet. Kenhető massza lesz belőle.

    Nyújtsuk ki a hűtőből kivett pite tésztáját, helyezzük az előzőleg kivajazott piteformába, erre kenjük rá a kekszes masszát is.

    A sütőtök krémhez a pürésített tökhöz hozzáadjuk a cukrot, tojást, vaníliás pudingport és a mascarponét is. Jól kikeverjük, majd a formába öntjük.

    A pitét 170 fokon sütjük kb 35-40 percig. Nézzünk néha rá, nehogy megégjen a teteje (takarjuk le fóliával, ha szükséges).

    Hagyjuk jól kihűlni, vagy készítsük el fogyasztás előtt 1 nappal, 1 éjszaka a hűtőben csak segít rajta.

    Nagyon finom, illatos őszi sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá