Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2 dl langyos tej
    • 10 dkg puha vaj
    • 1 dkg só
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk vanília kivonat, vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek szárított citromhéj

    Kenéshez:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a többi hozzávalót a vaj kivételével, és jól gyúrjuk össze. Ha kellően összegyúrtuk, dolgozzuk bele a puha vajat is, és dagasszuk ki a tésztát.

    Lefedve meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

    Enyhén lisztezett munkalapra tesszük a megkelt tésztát, kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a fánkokat, majd egy kis méretű szaggatóval megszúrjuk a közepét, de ne szakítsuk át teljesen!

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kissé távolabb egymástól, mert nőni fognak. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és újabb 20 percet hagyjuk pihenni.

    Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg porcukorral (ettől egy ropogós, kissé karamelles réteg keletkezik rajta sütés közben), és előmelegített, 190 fokos sütőbe téve, alufóliával letakarva süssük szép pirosra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá