Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt pulykacomb, gyömbéres rizzsel recept

Párolt pulykacomb, gyömbéres rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykacomb
    • bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 1-2 paradicsom

    Köret:

    • 20 dkg rizs
    • 1/2 tk friss gyömbér
    • 2 ek olaj
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 15 dkg cukkíni
    • 15 dkg kápia paprika
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon mindkét oldalát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, az egészet puhára pároljuk, majd félretesszük.

    A visszamaradt párolóléből eltávolítjuk a paradicsom héját, majd botmixerrel pürésítjük a szaftot.

    A rizst átöblítjük, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért megpirítjuk a felforrósított olajon, majd összeforgatjuk a rizzsel.

    A megtisztított répát sós vízben roppanósra főzzük. A hasábokra vágott cukkinit és a kimagozott, felcsíkozott paprikát kissé megpároljuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáforgatjuk a répát is.

    A húst felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a szaftba, lefedjük és átforrósítjuk. Végül tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal és a zöldségekkel, valamint a rizzsel kínáljuk.

    Még ízletesebb lesz a pulykacomb, ha a pároláshoz kacsazsírt használunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá