Párolt pulykacomb, gyömbéres rizzsel recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1-2 paradicsom
Köret:
- 20 dkg rizs
- 1/2 tk friss gyömbér
- 2 ek olaj
- 3-4 szál sárgarépa
- 15 dkg cukkíni
- 15 dkg kápia paprika
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon mindkét oldalát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, az egészet puhára pároljuk, majd félretesszük.
A visszamaradt párolóléből eltávolítjuk a paradicsom héját, majd botmixerrel pürésítjük a szaftot.
A rizst átöblítjük, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért megpirítjuk a felforrósított olajon, majd összeforgatjuk a rizzsel.
A megtisztított répát sós vízben roppanósra főzzük. A hasábokra vágott cukkinit és a kimagozott, felcsíkozott paprikát kissé megpároljuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáforgatjuk a répát is.
A húst felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a szaftba, lefedjük és átforrósítjuk. Végül tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal és a zöldségekkel, valamint a rizzsel kínáljuk.
Még ízletesebb lesz a pulykacomb, ha a pároláshoz kacsazsírt használunk.