Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon mindkét oldalát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, az egészet puhára pároljuk, majd félretesszük.
A visszamaradt párolóléből eltávolítjuk a paradicsom héját, majd botmixerrel pürésítjük a szaftot.
A rizst átöblítjük, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért megpirítjuk a felforrósított olajon, majd összeforgatjuk a rizzsel.
A megtisztított répát sós vízben roppanósra főzzük. A hasábokra vágott cukkinit és a kimagozott, felcsíkozott paprikát kissé megpároljuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáforgatjuk a répát is.
A húst felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a szaftba, lefedjük és átforrósítjuk. Végül tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal és a zöldségekkel, valamint a rizzsel kínáljuk.
Még ízletesebb lesz a pulykacomb, ha a pároláshoz kacsazsírt használunk.