Párolt pulykacomb, gyömbéres rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1-2 paradicsom

Köret:

  • 20 dkg rizs
  • 1/2 tk friss gyömbér
  • 2 ek olaj
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 15 dkg cukkíni
  • 15 dkg kápia paprika
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon mindkét oldalát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, az egészet puhára pároljuk, majd félretesszük.

A visszamaradt párolóléből eltávolítjuk a paradicsom héját, majd botmixerrel pürésítjük a szaftot.

A rizst átöblítjük, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért megpirítjuk a felforrósított olajon, majd összeforgatjuk a rizzsel.

A megtisztított répát sós vízben roppanósra főzzük. A hasábokra vágott cukkinit és a kimagozott, felcsíkozott paprikát kissé megpároljuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáforgatjuk a répát is.

A húst felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a szaftba, lefedjük és átforrósítjuk. Végül tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal és a zöldségekkel, valamint a rizzsel kínáljuk.

Még ízletesebb lesz a pulykacomb, ha a pároláshoz kacsazsírt használunk.