Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ordás kalács recept

Ordás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj plusz 2 dkg a tepsi kikenéséhez
    • 6 dkg cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 30 dkg juh orda
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 csokor friss kaporlevél

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját és egy egész tojást, majd a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Közben beledolgozzuk az olvasztott vajat is és hólyagosra dagasztjuk.

    Letakarva kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk az ordát, vágott kaprot, vaníliás cukrot és 3 ek cukrot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

    A tésztából maradt 2 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradékot, aminek a sárgája az ordához került, majd 3 ek cukorral és csipet sóval, pár csepp citromlével keményre felverjük.

    A tojáshabot óvatosan beledolgozzuk az ordához.

    A kalács tésztáját két részre osztjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és rákenjük a töltelék felét és feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tésztát is.

    Kivajazott kalácsformákba tesszük a kalácsokat a tetejét megkenjük tojással. Megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.

    Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá