Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós almás pite recept

Omlós almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 púpos ek tejföl

    Töltelék:

    • 2,5 kg lereszelt savanykás alma
    • fahéj
    • kevés citromhéj
    • vaníliás cukor
    • édesítés ízlés szerint
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Becsomagoljuk és hideg helyre tesszük 1 órára.

    A lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és a vajon megpároljuk, majd megszórjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral ha szükséges.

    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleterítjük az egyik kinyújtott tésztát. Rásimítjuk a kihűlt almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá