Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini túrógombóc recept

Mini túrógombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg túró
    • pici só
    • csipet cukor
    • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
    • 2 dl búzadara
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 15-20 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg vaj vagy 50 ml olaj

    Tálaláshoz:

    • tejföl
    • porcukor

    Elkészítése:

    A túrót egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, citromhéjat, búzadarát és az egész tojásokat, majd az egészet alaposan összedolozzuk.

    Folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a búzadara felszívja a nedvességet.

    A vajat vagy az olajat felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a zsemlemorzsát.

    Közben egy edényben vizet forralunk. A túrós masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd azokat a vízbe tesszük. Ügyeljünk rá, hogy a víz ne lobogjon, különben a gombócok szétfőhetnek.

    Amikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, akkor a morzsába szedjük és meghempergetjük benne.

    A gombócokat tejföllel és pocukorral tálaljuk.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből 27 db mini gombóc jött nekem ki. Ízesíteni lehet még vanilía örleménnyel, vaníliás cukorral a masszát. A főzővízbe kis olajat is szoktam tenni, így jobban tapad a morzsa az elkészül gombócokra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá