Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc meggyöntettel recept

Túrógombóc meggyöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 250 g túró
    • 1 dl búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Öntethez:

    • 1 üveg meggybefőtt (töltősúly: 350 g)
    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 2 dl hideg tej

    Morzsához:

    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek porcukor
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    A vajat egy serpenyőben felhevítem. Ráteszem a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítom. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórom porcukorral, alaposan összekeverem és félreteszem.

    A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrom, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy a dara megpuhuljon. Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és óvatosan, egy kanál segítségével beleteszem lobogó, sós vízbe.

    1-2 perc után vigyázva megkeverem. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.

    A golyókat a cukros morzsára szedem, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.

    Egy kis tálba töltök egy keveset a meggybefőtt levéből, körülbelül 1 dl-t. Ehhez a léhez hozzáadom a hideg tejet, valamint a pudingot, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A meggyet a maradék levével felforralom.

    Amikor felforrt, hozzáadom a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverem.
    Az öntetet a gombócokra locsolva tálalom!

    Tipp:

    Aki szeretné, a tojást különválaszthatja, a fehérjét habnak felverheti és úgy keverheti a túrós masszához, én most ezzel nem bíbelődtem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá