Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán túrógombóc recept

Vegán túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg köles
    • 4,5-5,5 dl növényi tej
    • vanília őrlemény vagy paszta
    • 1 citrom héja lereszelve és a leve
    • édesítő vagy cukor ízlés szerint
    • 3 ek vaníliás zabpuding vagy 3 ek zabliszt vagy 2 ek kukoricadara

    Forgatáshoz:

    • kevés növényi margarin
    • 3-4 ek (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
    • ízlés szerint adhatunk hozzá: őrölt olajos magvakat és vaníliát vagy fahéjat

    Öntet:

    • növényi joghurt (nálam kókusz)
    • cukor vagy édesítő ízlés szerint
    • vanília ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kölets többször, alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. 4,5-5 dl növényi tejben a cukorral/édesítővel főzni kezdjük. Lassan főzzük és ha már felszívta a tejet, de még nem teljesen puha, akkor kis adagokban pótoljuk a tejet.
    A lényeg, hogy mire a köles megfő, addigra a folyadékot is teljesen felszívja. A masszába ízlés szerint főzhetünk mazsolát is, ha szeretjük.

    Amikor már majdnem megfőtt a föles, akkor belekeverjük a citromhéjat, levet, vaníliát és a sűrítőanyagot (zabpuding, zabliszt vagy kukoricadara) és az egészet alaposan összekeverjük. Félretesszük kicsit hűlni.

    Amíg a köleses massza hűl, addig kevés növényi margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával vagy keverhetünk bele darált mandulát vagy mogyorót is.

    A köleses masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

    Elkészítjük az öntetet. A joghurtba cukrot/édesítőt és vaníliát keverünk, majd megmelegítjük és a meleg öntettel tálaljuk a gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá