Hozzávalók:
Gombóchoz:
Öntethez:
Morzsához:
Elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felhevítem. Ráteszem a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítom. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórom porcukorral, alaposan összekeverem és félreteszem.
A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrom, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy a dara megpuhuljon. Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és óvatosan, egy kanál segítségével beleteszem lobogó, sós vízbe.
1-2 perc után vigyázva megkeverem. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.
A golyókat a cukros morzsára szedem, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.
Egy kis tálba töltök egy keveset a meggybefőtt levéből, körülbelül 1 dl-t. Ehhez a léhez hozzáadom a hideg tejet, valamint a pudingot, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A meggyet a maradék levével felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverem.
Az öntetet a gombócokra locsolva tálalom!
Aki szeretné, a tojást különválaszthatja, a fehérjét habnak felverheti és úgy keverheti a túrós masszához, én most ezzel nem bíbelődtem.