Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc málnával recept

Túrógombóc málnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A gombóchoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • csipet só
    • 6 ek zsemlemorzsa
    • 50 dkg túró
    • friss málna

    A hempergetéshez:

    • 10-15 dkg zsemlemorzsa
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 ek olaj

    Az öntethez:

    • 3 dl tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.

    Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.

    Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.

    A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.

    A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.

    Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

    A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.

    Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá