Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc őszibarackkal töltve recept

Túrógombóc őszibarackkal töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 g puha vaj
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 500 g krémes túró
    • 180 g liszt (plusz kevés a formázáshoz)
    • 1 őszibarack konzerv (leszűrve, átmosva, szárazra törölve)

    Forgatáshoz:

    • 100 g mandula
    • 70 g kókuszreszelék
    • 50 g vaníliás cukor

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint lekvár vagy vaníliaszósz

    Elkészítése:

    A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük gépi habverővel. A tojást és a tojássárgáját hozzátesszük és krémesre keverjük.

    A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
    Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.

    Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük. Megmossuk és szárazra töröljük.

    Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk a túrós masszához. Ezt kb 2 cm-es darabokra vágjuk.

    Vizet forralunk egy edényben.

    Lisztes kézzel dolgozzunk mindig. A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.

    Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.

    Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.

    Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá