Hozzávalók:
Forgatáshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük gépi habverővel. A tojást és a tojássárgáját hozzátesszük és krémesre keverjük.
A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük. Megmossuk és szárazra töröljük.
Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk a túrós masszához. Ezt kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Vizet forralunk egy edényben.
Lisztes kézzel dolgozzunk mindig. A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.
Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.
Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.
Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!