Túrógombóc őszibarackkal töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrógombóc őszibarackkal töltve

Hozzávalók:

  • 60 g puha vaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 500 g krémes túró
  • 180 g liszt (plusz kevés a formázáshoz)
  • 1 őszibarack konzerv (leszűrve, átmosva, szárazra törölve)

Forgatáshoz:

  • 100 g mandula
  • 70 g kókuszreszelék
  • 50 g vaníliás cukor

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint lekvár vagy vaníliaszósz

Elkészítése:

A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük gépi habverővel. A tojást és a tojássárgáját hozzátesszük és krémesre keverjük.

A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük. Megmossuk és szárazra töröljük.

Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk a túrós masszához. Ezt kb 2 cm-es darabokra vágjuk.

Vizet forralunk egy edényben.

Lisztes kézzel dolgozzunk mindig. A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.

Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.

Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.

Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!