Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillekönnyű túrógombóc recept

Pillekönnyű túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 7 evőkanál búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja
    • csipet só
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Nyomkodjuk jól össze a túrót egy villával, aztán keverjük hozzá a tojásokat, a sót és a búzadarát. Ne felejtsük el belemorzsolni a citrom héját! Dolgozzuk össze alaposan a hozzávalókat.

    Miután mindent jól összekevertünk, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy a búzadara kellően megszívja magát.

    Közben forraljunk fel egy nagy adag vizet egy fazékban. Amikor már forr, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és óvatosan kezdjük belehelyezni a gombócokat. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert a gombócok megnőnek főzés közben és könnyen összeragadhatnak. Mikor a gombócok a víz tetejére érnek, várjunk még egy kicsit.

    Vegyük ki az egyiket, és nézzük meg, hogy egyenletes-e a belseje. Ha minden rendben, akkor szűrjük le őket.

    Ezután melegítsük fel az olajat, keverjük össze a zsemlemorzsával, és pirítsuk meg rajta a gombócokat. Amikor készen vannak, tálaljuk őket tejföllel és egy kis porcukorral. Jó étvágyat nekünk!

    Tipp:

    Ez a recept már többször is bizonyított: bármikor elkészítettük, mindig tökéletes eredményt hozott. A gombócok vajpuhák és pillékönnyűek, garantáltan nem lesznek kemények vagy szárazak.Ráadásul az ízük is fantasztikus, így a család minden tagjának elnyeri a tetszését.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá