Pillekönnyű túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pillekönnyű túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 7 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

Nyomkodjuk jól össze a túrót egy villával, aztán keverjük hozzá a tojásokat, a sót és a búzadarát. Ne felejtsük el belemorzsolni a citrom héját! Dolgozzuk össze alaposan a hozzávalókat.

Miután mindent jól összekevertünk, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy a búzadara kellően megszívja magát.

Közben forraljunk fel egy nagy adag vizet egy fazékban. Amikor már forr, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és óvatosan kezdjük belehelyezni a gombócokat. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert a gombócok megnőnek főzés közben és könnyen összeragadhatnak. Mikor a gombócok a víz tetejére érnek, várjunk még egy kicsit.

Vegyük ki az egyiket, és nézzük meg, hogy egyenletes-e a belseje. Ha minden rendben, akkor szűrjük le őket.

Ezután melegítsük fel az olajat, keverjük össze a zsemlemorzsával, és pirítsuk meg rajta a gombócokat. Amikor készen vannak, tálaljuk őket tejföllel és egy kis porcukorral. Jó étvágyat nekünk!

Tipp:

Ez a recept már többször is bizonyított: bármikor elkészítettük, mindig tökéletes eredményt hozott. A gombócok vajpuhák és pillékönnyűek, garantáltan nem lesznek kemények vagy szárazak.Ráadásul az ízük is fantasztikus, így a család minden tagjának elnyeri a tetszését.