Hozzávalók:
A gombóchoz:
A hempergetéshez:
Az öntethez:
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.
Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.
Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük.
A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.
Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.
Jó étvágyat hozzá!