Túrógombóc málnával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A gombóchoz:

  • 3 tojás
  • 4 ek cukor
  • csipet só
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró
  • friss málna

A hempergetéshez:

  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek olaj

Az öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.

Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.

Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.

A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.

A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.

Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.

Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.

Jó étvágyat hozzá!