Mini fánkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kk vanília őrlemény
- 3 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg margarin
- 1 csomag instant élesztő
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A tejet egy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a cukrokat, a megmosott citrom reszelt héját, a tojássárgáját, illetve a puha margarint, majd ezután a felfuttatot élesztőt is hozzáadom és elkezdem összeállítani a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk, vagy amíg szép fényes, hólyagos lesz a felülete.
Lefedve kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
A megkelt tésztát kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a közepébe egy lyukat nyomjuk az ujjunkkal.
Ameddig az olaj felforrósodik, addig letakarva kelesztjük tovább a fánkokat.
A fánkokat úgy tesszük bele a felorrósított olajba, hogy a felső felük kerüljön először az olajba. Fedővel letakarva kb másfél percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül is másfél percig sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.