Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 200 ml tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 0,5 kk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 2 ek olaj
    • kb 390 g liszt

    Továbbá:

    • olaj a sütéshez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön belekeverve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá, fokozatosan, majd kézzel jól összegyúrjuk.

    Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepén bevágást ejtünk és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

    Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat megforgatva.

    Ha szép aranyszínűre sültek, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    Ez a csörögefánk nem igazán a csörgős fajtához tartozik, mert nagyon puha. Ha kipróbáljátok a receptet, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Jó étvágyat hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá