Csörögefánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 ml tejföl
  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • kb 390 g liszt

Továbbá:

  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön belekeverve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá, fokozatosan, majd kézzel jól összegyúrjuk.

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepén bevágást ejtünk és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat megforgatva.

Ha szép aranyszínűre sültek, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Ez a csörögefánk nem igazán a csörgős fajtához tartozik, mert nagyon puha. Ha kipróbáljátok a receptet, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Jó étvágyat hozzá! :)