Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 300 g tejföl (20 %)
    • 1 ek rum (elhagyható)
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom héja reszelve
    • vaníliás porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle.

    20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni.

    Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk és bő olajban kisütjük a fánkokat. Mindkét oldalát 2 percig sütjük a kb 170-180 fokos olajban.

    Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és megesszük.

    Ebből a mennyiségből kb 40 db lesz.

    Ha másnapra készítesz ilyen tésztát, mert akkor akarod majd kisütni, nyugodtan tedd el nyersen, semmi baja nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá