Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás fonott kalács recept

Medvehagymás fonott kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 csomó medvehagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tésztához
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.

    Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.

    A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.

    A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.

    A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.

    Tipp:

    Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá