Medvehagymás fonott kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Medvehagymás fonott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomó medvehagyma
  • 2 db tojássárgája a tésztához
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só

Elkészítése:

2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.

Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.

A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.

A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.

A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.

Tipp:

Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.