Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba torta madártej krémmel recept

Mákosguba torta madártej krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A mákosgubához:

    • 10 db kifli
    • 1 liter tej
    • 10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg darált mák
    • 5 dkg mazsola
    • 1 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 db citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • kb 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kk vanília aroma
    • 4 dl tej
    • 15 dkg vaj

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1-2 evőkanál porcukor
    • 1 ek mák a díszítéshez

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a mákosgubát: az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.

    A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.

    A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával és jól összeforgatjuk.

    Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk és belenyomkodjuk a mákosgubát, majd 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük és a vajjal jól kikeverjük.

    Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákosguba tetejére és néhány órára a hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)

    Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá