Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta totuval recept

Madártej torta totuval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű formához:
    A tésztához:

    • 20-22 dkg cukormentes zabkeksz
    • 6 dkg tejmentes margarin

    A krémhez:

    • 50 dkg totu
    • 40 dkg totukrém
    • 5 dl totu folyékonyan
    • 25 dkg eritrit vagy xilit
    • 9 dkg étkezési keményítő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy vaníliakivonat

    Elkészítése:

    Kibélelünk egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral.

    A zabkekszet ledaráljuk. A margarin felolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy pereme is legyen.

    Ezután egy darab sütőpapírt összegyűrünk, beleterítjük a formába és a sütőpapírra pl: száraz babot vagy rizst teszünk (ez azért kell, hogy a tortaforma szélén is ottmaradjon a tészta az elősütés során).

    Ezután 190°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-12 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből kivesszük a száraz babot vagy rizst tartalmazó sütőpapírt.

    A krémhez az összetevőket összemérjük és botmixerrel egyneműsítjük, majd a kisült tésztára öntjük és visszatesszük a 190°C-os sütőbe. 90-100 perc alatt készre sütjük.

    A sütés félidejében pl baracklekvárral díszíthetjük a tortánk tetejét. Az utolsó fél órában takarjuk le alufóliával a torta tetejét, hogy ne süljön túl sötétre.

    Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután vágjuk körbe a karikát, így le tudjuk venni a kapcsos tortaformát és szeletelhetjük.

    Önmagában vagy lekvárral, friss gyümölccsel tálalható.

    Tipp:

    Egy könnyen elkészíthető és isteni finom cukor és tejmentes torta!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá