Madártej torta totuval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű formához:
A tésztához:

  • 20-22 dkg cukormentes zabkeksz
  • 6 dkg tejmentes margarin

A krémhez:

  • 50 dkg totu
  • 40 dkg totukrém
  • 5 dl totu folyékonyan
  • 25 dkg eritrit vagy xilit
  • 9 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy vaníliakivonat

Elkészítése:

Kibélelünk egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral.

A zabkekszet ledaráljuk. A margarin felolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy pereme is legyen.

Ezután egy darab sütőpapírt összegyűrünk, beleterítjük a formába és a sütőpapírra pl: száraz babot vagy rizst teszünk (ez azért kell, hogy a tortaforma szélén is ottmaradjon a tészta az elősütés során).

Ezután 190°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-12 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből kivesszük a száraz babot vagy rizst tartalmazó sütőpapírt.

A krémhez az összetevőket összemérjük és botmixerrel egyneműsítjük, majd a kisült tésztára öntjük és visszatesszük a 190°C-os sütőbe. 90-100 perc alatt készre sütjük.

A sütés félidejében pl baracklekvárral díszíthetjük a tortánk tetejét. Az utolsó fél órában takarjuk le alufóliával a torta tetejét, hogy ne süljön túl sötétre.

Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután vágjuk körbe a karikát, így le tudjuk venni a kapcsos tortaformát és szeletelhetjük.

Önmagában vagy lekvárral, friss gyümölccsel tálalható.

Tipp:

Egy könnyen elkészíthető és isteni finom cukor és tejmentes torta!